Rambøll – Registrering af nærved-hændelser kræver tillid

Ole Melballe, som er arbejdsmiljøkoordinator i Rambøll, har gode erfaringer med at få håndværkerne til at registrere nærved-hændelser. Hans oplevelse er, at det kræver tillid. Tilliden skaber han i dialogen med håndværkerne.

Ole Melballe er arbejdsmiljøkoordinator på fuld tid på Nordfors’ etablering af ny ovnlinje 5 på kraftvarmeanlæg i Hørsholm og bruger det meste af tiden på at være ude på pladsen. Denne synlighed giver et personligt forhold mellem ham og håndværkerne, så folk kommer til ham. Han har skabt en god dialog med håndværkerne. ”Håndværkerne ved, at det ikke farligt at komme til mig, og derfor tør de godt at fortælle, hvis noget ikke gik så godt. Så tager vi en god snak om det, så vi kan lære af det”, fortæller Ole Melballe. Hvis fokus bliver for meget på skyld, så vil hverken håndværkere eller arbejdsgivere blotte deres fejltagelser.

Føling med pladsen
Ole Melballes mange timer på byggepladsen, giver ham også selv god føling med, hvad der sker derude. Derfor er han også godt klar over, når der sker nogle uhensigtsmæssigheder, og han er altid parat til at tage fat i det.

God omgangstone
Ole Melballe har fokus på ikke at bryde den tillid, som er på pladsen. Hvis der er behov for at rette på forholdene, så gør han det altid på en pæn og respektfuld måde. På den måde medvirker han også til at holde en god tone, så folk har lyst til at samarbejde.

Eksempel skrevet af BFA Bygge & Anlæg

Tags: , , , ,

Kategoriseret i:

Siden er oprettet 1. oktober 2017

Siden er ændret 17. marts 2018