Netværk om nedrivning

Videntjenesten om arbejdsmiljø for bygherrer og rådgivere har etableret et netværk om nedrivning sammen med Videncenter for Cirkulær Økonomi i Byggeriet (VCØB), Bygherreforeningen, Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar og Dansk Byggeris sektion for Nedrivning og Miljøsanering.

Netværkets medlemmer

Både bygherrer, bygherrerådgivere, miljørådgivere, entreprenører og nedrivere oplever, at der er langt mellem nedrivningsprojekter, hvor alle aktører gør, hvad de skal rent arbejdsmiljø- og miljømæssigt, selv om det kan have store konsekvenser for den enkelte ansatte og miljøet. Nedrivning bliver nogle gange set som et nødvendigt onde i renoveringsprojektet, og bliver derfor ikke altid prioriteret tilstrækkeligt i projektering og planlægning af projektet. Derfor er der behov for i branchen at sætte et særligt fokus på området.

Netværket retter sig mod praktikere i hele værdikæden:

 • Bygherrer,
 • bygherrerådgivere,
 • miljørådgivere,
 • arbejdsmiljøkoordinatorer og
 • nedrivere

Netværkets formål er at:

 • Sætte fokus på hvordan nedrivningsprojekter kan blive gennemført bedre arbejdsmiljø- og miljømæssigt, herunder også i forhold til affaldshåndtering.
 • Afdække udfordringer i nedrivningsprojekter og pege på løsninger der virker i praksis hos de enkelte aktører i de enkelte faser

Netværket er landsdækkende, så der holdes møder både i øst og vest. Møderne er gratis. Tilmelding sker til Signe Mehlsen på sim@bam-bus.dk.

Næste møder

 • Fredag d. 8/9 kl. 9-12 – Emne: Emne: Digitale værktøjer til nedrivning, herunder miljø- og ressourcekortlægning. Sted: Niras, Sortemosevej 19-21, 3450 Lillerød
  Vi hører om forskellige digitale værktøjer fra Stig Brinck og Morten Dallov Ibsen fra Niras, bl.a. til miljøkortlægning og arbejdsmiljøgranskning (https://bartbyg.dk/), samt om digital Miljø- og Ressourcekortlægning fra Torben Hede Hansen fra Milva (https://www.milva.io/). Thomas Sinding fra J. Jensen Nedrivning vil bl.a. fortælle om Circle Bank. Vi erfaringsudveksler om, hvordan man vælger og anvender digitale værktøjer.  
 • Tirsdag: 12/9 kl. 9-12 – Emne: Byggepladsbesøg på nedrivning af Brorsonskolen, Varde. Sted: Brorsonskolen, Nordre Boulevard 81, 6800 Varde. Kingo står for miljøsanering og selektiv nedrivning af Brorsonskolen. Vi hører mere om projektet, herunder udbud, affaldshåndtering og genbrug og får en rundvisning på byggepladsen. Vi slutter af med diskussion og erfaringsudveksling. Medbring sikkerhedssko, hjelm og synlighedsvest. Parkering på arealet.

Tilmeld dig her:


Afholdte møder

 • 30/ 5 kl. 13-16 – Emne: Besøg på nedrivning af 5 højhuse i Brøndby Strand. Henrik Bøttern Jensen og Nico Jørgensen fra Kingo præsenterede nedrivningsprojektet af 5 højhuse i Brøndby Strand, og vi fik en rundvisning på byggepladsen. Herefter drøftede vi forskellige udfordringer og perspektiver på en sådan nedrivning, herunder håndtering af PCB.

Tags:

Kategoriseret i: , ,

Siden er oprettet 1. oktober 2017

Siden er ændret 16. august 2023