Netværk om nedrivning

BFA Bygge & Anlægs konsulenttjeneste samarbejder med Videncenter for Cirkulær Økonomi i Byggeriet (VCØB), Bygherreforeningen, Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar og DIs sektion for Nedrivning og Miljøsanering om Netværk om nedrivning.

Netværkets medlemmer

Både bygherrer, bygherrerådgivere, miljørådgivere, entreprenører og nedrivere oplever, at der er langt mellem nedrivningsprojekter, hvor alle aktører gør, hvad de skal rent arbejdsmiljø- og miljømæssigt, selv om det kan have store konsekvenser for den enkelte ansatte og miljøet. Nedrivning bliver nogle gange set som et nødvendigt onde i renoveringsprojektet, og bliver derfor ikke altid prioriteret tilstrækkeligt i projektering og planlægning af projektet. Derfor er der behov for i branchen at sætte et særligt fokus på området.

Netværket retter sig mod praktikere i hele værdikæden:

 • Bygherrer,
 • bygherrerådgivere,
 • miljørådgivere,
 • arbejdsmiljøkoordinatorer og
 • nedrivere

Netværkets formål er at:

 • Sætte fokus på hvordan nedrivningsprojekter kan blive gennemført bedre arbejdsmiljø- og miljømæssigt, herunder også i forhold til affaldshåndtering.
 • Afdække udfordringer i nedrivningsprojekter og pege på løsninger der virker i praksis hos de enkelte aktører i de enkelte faser

Netværket er landsdækkende, så der holdes møder både i øst og vest. Møderne er gratis. Tilmelding sker til tovholder Signe Mehlsen på sim@bam-bus.dk.

 

Kommende møder

 • Fredag d. 7/6 kl. 9-12 – Emne: Digitale værktøjer til nedrivning, herunder miljø- og ressourcekortlægning. Sted: Spinderihallerne, Spinderigade 11, 7100 Vejle (Milva er vært).

Bliv klædt på til hvad der findes af digitale værktøjer til nedrivning. Der vil bl.a. være oplæg om Digital Miljø- og Ressourcekortlægning Milva v. Torben Hede Hansen, Circle Bank v. Thomas Sinding, J. Jensen Nedrivning og Transition v. Line Nørmark Jakobsen. Vi erfaringsudveksler herefter om, hvordan man vælger og anvender digitale værktøjer.

 

Afholdte møder

 • Tirsdag: 12/9 kl. 9-12 – Emne: Byggepladsbesøg på nedrivning af Brorsonskolen, Varde. Sted: Brorsonskolen, Nordre Boulevard 81, 6800 Varde. Kingo står for miljøsanering og selektiv nedrivning af Brorsonskolen. Vi hørte mere om projektet, herunder udbud, affaldshåndtering og genbrug og får en rundvisning på byggepladsen. Vi sluttede af med diskussion og erfaringsudveksling.
 • Fredag d. 8/9 kl. 9-12 – Emne: Emne: Digitale værktøjer til nedrivning, herunder miljø- og ressourcekortlægning. Vi hørte om forskellige digitale værktøjer fra Stig Brinck og Morten Dallov Ibsen fra Niras, bl.a. til miljøkortlægning og arbejdsmiljøgranskning (https://bartbyg.dk/), samt om digital Miljø- og Ressourcekortlægning fra Torben Hede Hansen fra Milva (https://www.milva.io/). Thomas Sinding fra J. Jensen Nedrivning vil bl.a. fortælle om Circle Bank. Vi erfaringsudvekslede om, hvordan man vælger og anvender digitale værktøjer.  
 • 22/6 kl. 9-10.30 – Emne: Molio beskrivelsesanvisning S120.01.04 Nedrivning og miljøsanering. Bryan Morillo Karlqvist fra Molio introducerede beskrivelsessystemet 2.0, og Niels Trap fra TRE Ingeniører præsenterede den nye Molio beskrivelsesanvisning S120.01.04 Nedrivning og miljøsanering. Herefter var der mulighed for at stille spørgsmål.
 • 30/ 5 kl. 13-16 – Emne: Besøg på nedrivning af 5 højhuse i Brøndby Strand. Henrik Bøttern Jensen og Nico Jørgensen fra Kingo præsenterede nedrivningsprojektet af 5 højhuse i Brøndby Strand, og vi fik en rundvisning på byggepladsen. Herefter drøftede vi forskellige udfordringer og perspektiver på en sådan nedrivning, herunder håndtering af PCB.

Tags:

Kategoriseret i: , ,

Siden er oprettet 1. oktober 2017

Siden er ændret 14. maj 2024