Ole Andersen – Håndtryk til alle

Når Ole Andersen, selvstændig arkitekt, første gang kommer på en byggeplads, så tager han sig tid til at give hånd til alle. Læs her hvorfor.

Ole Andersen har eget arkitektfirma og har mange års erfaring som bygherrerådgiver, projekterende og byggeleder. Han varetager desuden arbejdsmiljøkoordinering i projekterings- og nogle gange udførelsesfasen.

Ole Andersen har sin vante gang på byggepladsen og prioriterer altid at give hånd til alle håndværkerne, første gang han kommer på byggepladsen. ”Jeg hilser på alle, fordi jeg gerne vil skabe en god relation til håndværkerne. Min oplevelse er, at de efterfølgende henvender sig til mig, hvis der problemer på byggesagen”, forklarer Ole Andersen.

Dialog og læring
Det er vigtigt med dialog mellem alle på byggepladsen, mener Ole Andersen, da det er grobund for læring og bedre resultater. Hvis man kender hinanden, så er det nemmere at komme til hinanden med spørgsmål eller at påpege problemer.

I renoveringsprojekter, som Ole Andersen har lavet mange af, har håndværkerne en høj faglig stolthed og kendskab til de gamle håndværksfag. Håndværkerne ønsker at blive inddraget i udvikling af løsningerne. Der skal derfor være en kultur, hvor man i en god tone kan diskutere opståede problemer og sammen finde en løsning. Ellers tænker hver aktør på sin opgave i stedet for på det samlede projekt, og det giver dårlige resultater både kvalitetsmæssigt og økonomisk.

Denne dialog og læring skal også gennemsyre arbejdsmiljøarbejdet på pladsen.

Eksempel skrevet af BFA Bygge & Anlæg

Tags: , , ,

Kategoriseret i:

Siden er oprettet 1. oktober 2017

Siden er ændret 31. juli 2018